ca es
Blog

Appvisador City vs Whatsapp

30/03/2020

Appvisador City és una aplicació destinada a facilitar la comunicació de l'Ajuntament amb els ciutadans dels municipis. Una aplicació de fàcil ús i útil que a més et permet conèixer tot el que passa al teu municipi.

Aquesta aplicació mòbil permet a la ciutadania accedir més fàcilment a la informació municipal i interaccionar amb el consistori. També possibilita a l'Ajuntament enviar avisos massius i gestionar de manera eficient les incidències que enviem als usuaris, entre altres funcionalitats.

Si com a Ajuntament vols enviar missatges als ciutadans, segur que has pensat fer-ho a través de Xarxes Socials, d'alguna Newsletter, fins i tot en crear una llista de difusió de Whatsapp.

A Perception volem mostrar les diferències entre l'aplicació Appvisador City i WhatsApp, sobretot, per quan s'hagi de procedir a enviar missatges massius.

Quines limitacions té les llistes de difusió de Whatsapp?

En Whatsapp ha la possibilitat de crear llistes de difusió, però... Què són exactament?

Amb la funció de llistes de difusió de WhatsApp pots enviar missatges a diversos contactes a la vegada, en utilitzar aquestes llistes, pots tornar a difondre un missatge als mateixos destinataris sense haver de seleccionar-un a un de nou.

Com a Ajuntament potser has pensat que aquesta aplicació és la ideal per avisar als teus ciutadans d'alguna notícia, però... I les seves limitacions?

  • Les llistes de difusió de WhatsApp permet tenir un límit de 256 usuaris. Per això, el més probable és que en un municipi/ciutat s'hagi de crear més d'una llista de difusió per arribar al màxim de persones possibles.

  • Recordem que Whatsapp és una aplicació bidireccional, és a dir, es poden enviar i rebre missatges de manera simultània. Què passaria en una situació d'emergència o alerta? És possible que els usuaris enviïn missatges alhora, preguntant, sol·licitant més informació... El més probable és que l'aplicació deixés de funcionar per la quantitat de missatges rebuts alhora.

  • Whatsapp no ​​permet, avui en dia, programar els enviaments, per tant, si es pretén avisar de qualsevol cosa, s'ha de fer en el moment a totes les llistes de difusió, corrent el risc d'oblidar-nos d'alguna llista.

  • I finalment, si la persona que afegeixes a la llista no té el teu contacte, aquesta no rebrà la difusió.

 Què ofereix Appvisador City?

L'aplicació Appvisador City és un canal directe amb l'ajuntament i les seves diferents àrees consistorials que a més ofereix molts més mòduls. Quins avantatges té respecte a les llistes de difusió de Whatsapp?

  • No hi ha límit d'usuaris i les alertes o avisos arribaran a totes aquelles persones que s'instal·lin l'aplicació del vostre municipi en els seus dispositius mòbils. Així, us assegureu de no deixar-vos a ningú pel camí.

  • Es poden programar els enviaments a qualsevol dia i hora de la setmana, igual que també es poden desprogramar, en el cas que ocorri algun canvi.

  • L'usuari rebrà una notificació de l'aplicació que serà més destacable que una notificació de Whatsapp, ja que una persona pot rebre molts missatges per aquesta plataforma i no donar-li importància a l'avís rebut per l'Ajuntament.

Però no només això, l'aplicació Appvisador City és totalment personalitzable i té moltes més funcionalitats bàsiques:

  • Notícies: informacions publicades al web de l'Ajuntament.

  • Agenda: llistat d'activitats publicades a l'agenda del web municipal.

  • Queixes i suggeriments en l'app: aquest servei participatiu permet a la ciutadania reportar incidències que es puguin trobar, per exemple, a la via pública (geolocalitzades, amb foto i comentaris). Així mateix, a l'Ajuntament li permet enviar un missatge a l'usuari un cop resolt el problema.

A més, també hi ha mòduls extres com:

  • Home avançada: permet a l'ajuntament gestionar els continguts de la portada de la seva APP i personalitzar-la amb els elements que es desitgin.

  • Agenda avançada: format de calendari més àgil i atractiu

  • Rutes: permet donar d'alta rutes que consten en diferents punts. En aquests punts tens la possibilitat de posar una descripció i una imatge adjunta.

  • Recursos geolocalitzats: creació d'un mapa de punts d'interès del teu municipi.

  • Integració amb altres plataformes: permet la possibilitat d'integrar altres plataformes.

  • Alarma silenciosa: l'usuari o la usuària podrà advertir a la policia si es troba en una situació de perill, sigui al carrer o al seu domicili.

  • SOS Mascotes: ajudem els usuaris a trobar la seva mascota en el cas que es perdi. Amb aquest mòdul de l'Appvisador City podràs alertar sobre si s'ha trobat o perdut un animal.

Ja hi ha molts municipis que la utilitzen i en moments d'emergència o alerta ja l'han utilitzat. Amb ella han trobat molts avantatges i facilitats pel que fa a comunicació amb els ciutadans.

Vol saber més? Fes clic en aquest enllaç.

 

 

Arxivat a: General

Butlletí electrònic

Actualitat, idees i consells pràctics sobre noves tecnologies i Internet.