ca es
Blog

Què és Facebook Creator Studio?

25/02/2020

Facebook Creator Studio és una eina que permet programar i publicar els continguts de la teva pàgina de Facebook, Instagram i d’IGTV, des del teu propi ordinador. Aquesta eina també permet la gestió des d'un únic lloc dels missatges de les dues xarxes socials, obtenir estadístiques, opcions de monetització fins a combinar-lo amb eines creatives per descarregar música i sons lliures de drets.

Com accedir a Facebook Creator Studio?

Per tenir accés i utilitzar Facebook Creator Studio s'han de complir les següents condicions:

  • Ser administrador de les pàgines de Facebook, si no ho ets, l'accés serà limitat.
  • Tenir la pàgina d'Instagram vinculada a una fanpage.

Un cop es compleixin les anteriors condicions tens dues formes d'accedir a Facebook Creator Studio:

  • Via url: https://business.facebook.com/creatorstudio
  • A través de les eines de publicació de la teva eines de publicació de la teva fanpage>: vés a les pestanyes superiors de la teva pàgina i fes clic a "eines de publicació". A l'esquerra de la pantalla, apareixerà el menú amb totes les opcions de publicació per a la teva fanpage. Observa que a la zona d'eines apareix "Creator Studio" i "Col·lecció de sons".

Què es pot fer amb Facebook Creator Studio?

Amb Facebook Creator Studio podràs gestionar tant Facebook com Instagram, gairebé totes les funcionalitats de la plataforma són compartides, encara que existeixen d'específiques per a cada xarxa social. El primer que veuràs seran les icones de les xarxes, cada secció controla les particularitats de la seva xarxa social.

facebook creator studio

Hi ha diferents serveis, dels quals pots beneficiar-te, sempre que siguis administrador de la pàgina de Facebook.

  • Biblioteca de contingut: apareixen en les dues xarxes socials, tot i que cadascuna recull la seva, no les barreja. En aquest apartat, trobareu les publicacions que has realitzat i les que has programat.
  • Estadístiques: en aquesta secció sí que trobarem diferència entre Facebook i Instagram.
    • Estadístiques de Facebook: indica el rendiment, fidelització, audiència, ingressos. Estadística molt enfocada a les publicacions amb vídeos.
    • Estadístiques d’Instagram: en aquesta secció podràs obtenir dades de la teva audiència i veure el nombre de persona que interactuen amb les teves publicacions. Recorda que Instagram només mostra estadístiques dels darrers 7 dies, per tant, a Facebook Creator Studio també.
  • Safata d'entrada: unificar en un mateix lloc, converses amb els teus usuaris a Facebook i Instagram, amb la possibilitat de filtrar per missatges privats, comentaris a les publicacions i personalitzar les respostes automàtiques.
  • Monetització: aquesta secció és especial per a Facebook.
  • Rights Manager: podràs protegir el teu contingut del plagi per a continguts d'àudio i vídeo a partir dels paràmetres que tu mateix indiquis al Facebook.

App per iOS i Android

Ara també podràs gaudir d'aquest servei a través del teu dispositiu mòbil, sigui iOS o Android. Aquesta eina per a mòbil permet als creadors de contingut editar i monitoritzar diversos tipus de publicacions de les pàgines de Facebook. A què es pot accedir a través d'aquesta aplicació?

  • Insights valuosos: qualsevol dada o mètrica d'engagement i conèixer, d'aquesta manera, com està funcionant cada publicació.
  • Edició en posts publicats anteriorment: tindràs l'oportunitat d'editar títols i descripcions dels vídeos, eliminar o caducar publicacions o programar-les.
  • Connectar amb la teva audiència: podràs contestar i interactuar amb els comentaris rebuts utilitzant la plataforma Inbox directament en l'app de Facebook Creator Studio.
  • Suport multi compte: des d'una mateixa aplicació podràs gestionar diferents comptes, sense necessitat de canviar de sessió.
  • Notificacions: has estat ocupat/da? No et preocupis! L'aplicació t’enviarà notificacions push amb els missatges que hagis rebut en els teus comptes.

Què et sembla aquesta aplicació per a gestionar Facebook i Instagram? L'has provada?

Arxius adjunts

Arxivat a: General

Butlletí electrònic

Actualitat, idees i consells pràctics sobre noves tecnologies i Internet.