ca es
Blog

Com utilitzar el mode d'incògnit a Google Maps?

21/11/2019

El mode incògnit de Google per mòbil s'està expandint més enllà del navegador Chrome. En un primer moment, va arribar a YouTube i ara ha arribat a Google Maps.

Una de les coses més importants que cal saber del mode incògnit és que "incògnit" no vol dir "anònim". Quan tenim el incògnit activat se segueix recopilant informació d'ús de servei.

Què aporta el mode d'incògnit a Google Maps?

Quan actives el mode incògnit, evitaràs que Google:

  • Guardi l'historial de recerques o de navegació. No només de l'aplicació, sinó també s'atura l'historial d'ubicacions de tot el dispositiu.

  • T’enviï notificacions relacionades amb els llocs que has visitat.

  • En el cas que comparteixis el teu historial de localització, aquest no s'actualitzarà.

  • Utilitzi les teves dades personals per personalitzar l'app i la informació que apareix.

 

Encara que és molt important saber que el mode d'incògnit no evita que Google segueixi sabent la teva ubicació i et rastregi, però sí que limita una mica més l'accés a la teva informació, no associa la informació amb el teu compte de Google.

Com activar el mode d'incògnit a Google Maps?

Per activar el mode d'incògnit a Google Maps només has de seguir uns passos molt senzills, que trobaràs a les següents imatges.

google maps incognito

Un cop hagis activat el mode d'incògnit apareixerà a la foto de perfil la imatge que identifica el mode d'incògnit. També deixaran d'aparèixer els marcadors i les notificacions de l'usuari. Mentre estiguis navegant en aquest mode, no podràs realitzar ressenyes de locals, guardar llocs o crear llistes. Perquè ens entenguem, és com un "usuari convidat". I per desactivar-lo? És molt fàcil! Només has de seguir els mateixos passos que hem indicat anteriorment.

És possible que el teu telèfon encara no disposi del mode incògnit, ja que Google ho està desplegant a poc a poc per a tots els usuaris d’Android. En canvi els usuaris de Google Maps a iPhone encara hauran d'esperar una mica més, ja que Google no ha anunciat aquest mode per l'app de iOS, de moment!

Què et sembla aquesta nova funció de Google Maps? Et sembla útil?

Arxivat a: General

Butlletí electrònic

Actualitat, idees i consells pràctics sobre noves tecnologies i Internet.