ca es
Blog

Quina és la millor hora per publicar a les xarxes socials?

12/09/2019

Quan es crea un Pla de Social Media Marketing és imprescindible conèixer quines són les millors hores per a publicar a les xarxes socials si volem arribar al màxim nombre de persones.

Segons l'informe Digital 2019 de Hootsuite creat conjuntament amb de We Are Social, a Espanya hi ha 28 milions d'usuaris actius a xarxes socials al mes que es passen una mitjana d'1 h hora i 39 minuts al dia connectats. Com a negocis o entitats és important conèixer en quins moments estan actius els nostres usuaris per tenir l'abast més gran i interacció possible.

En general, la millor hora per publicar està entre les 15h i les 18h i els millors dies són de dilluns a dimecres, encara que això variarà segons el sector o activitat del teu negoci o organització.

A continuació, detallarem les hores i els dies segons la xarxa social.

FACEBOOK

Per als negocis B2B, és a dir empreses que venen a altres empreses, la millor hora per publicar és entre les 15-18 hores, els dimarts, dimecres o dijous.

En canvi, per a les empreses B2C, empreses que venen a clients, es recomana publicar a Facebook a les 18h els dilluns, dimarts o dimecres.

Encara que cal recordar que a Espanya, Facebook segueix sent la xarxa social preferida, un total de 24 milions de persones accedeixen.

TWITTER

Sabies que la vida útil d'un tweet és molt curta? Només 18 minuts. Per això, és molt important publicar en el moment idoni.

Per a les empreses B2B, l'hora i el dia ideal, segons Digital 2019, està entre les 15-22h dels dilluns o dijous. Mentre que per a les empreses B2C està entre les 18-19 h de dilluns a dimecres.

INSTAGRAM

Amb més de 1.000 milions d'usuaris actius al mes, Instagram també és una poderosa eina de màrqueting, sobretot, entre els joves.

L'algoritme d'Instagram afavoreix "l'actualitat" i està dissenyat per oferir contingut nou amb el qual és probable que els usuaris interactuïn. Per a les organitzacions B2C el millor moment per publicar són les 18 h i el dia dependrà segons el sector.

Per al sector del turisme, el millor dia és el divendres mentre que per a les empreses de salut són els dimecres i els diumenges. En canvi, per a les organitzacions B2B el millor moment per publicar és de 18-19 h de dilluns a divendres.

LINKEDIN

Linkedin és la xarxa social líder en l'àmbit laboral, segons dades de Digital 2019, 11 milions d'espanyols utilitzen aquesta xarxa social.

L'estudi de Hootsuite assenyala que les millors hores per publicar en aquesta plataforma són les 13:45h, 16:45h, 18:45h i 23:45h, i els dimecres el millor dia per a les empreses B2B i els dilluns i dimecres per al sector B2B.

Encara que, t'hàguem indicat els millors moments per a publicar, l'ideal és conèixer la nostra audiència per saber quan està connectada i com reacciona a les nostres publicacions. També és important, conèixer la nostra competència i vigilar-la, conèixer els moments en què té més "m'agrada" o comentaris ens pot donar una pista de quan és millor programar les nostres publicacions.

Arxivat a: General

Butlletí electrònic

Actualitat, idees i consells pràctics sobre noves tecnologies i Internet.

Utilitzem Mailchimp com a plataforma de màrqueting. En fer click al botó de subscripció, acceptes la informació que serà transferida a Mailchimp per al processament de l'enviament del butlletí. Si vols més informació sobre les polítiques de privacitat de Mailchimp, fes click aquí.