ca es
Blog

Els 6 llenguatges de programació més utilitzats

12/09/2019

El 13 de setembre se celebra el Dia Internacional dels Programadors Informàtics. Dominar un llenguatge de programació és com dominar un idioma. A continuació, a Perception, t'indiquem els 6 llenguatges de programació més populars de l'actualitat.

Però abans, haurem de saber què és exactament el llenguatge de programació. En l'àmbit de la informàtica, es coneix com a llenguatge de programació a un programa destinat a la construcció d'altres programes informàtics. Aquest llenguatge està compost per símbols i regles sintàctiques i semàntiques, expressades en forma d'instruccions i relacions lògiques, a través de les quals es construeix el codi font d'una aplicació o peça de programari determinat.

Quins llenguatges són els més utilitzats pels professionals? Pren nota!

JAVA

És el llenguatge de programació més utilitzat al món. Un llenguatge imprescindible, que té com a objectiu permetre executar un mateix programa en diversos sistemes operatius i utilitzar el codi en sistemes remots de manera segura.

Des de 2012 Java és un dels llenguatges de programació més populars en ús, sobretot, en aplicacions de client-servidor de web, amb més de 10 milions d'usuaris reportats.

El llenguatge Java va ser desenvolupat per James Gosling de Sun Microsystems i publicat l'any 1995 com un component fonamental de la plataforma Java de Sun Microsystems.

El seu àmbit d'aplicació és tan ampli que Java s'utilitza tant en mòbils com en electrodomèstics.

PYTHON

El llenguatge de programació Python és el segon més utilitzat i s'aplica en el desenvolupament web, extracció de dades, informàtica científica i aprenentatge automàtic. És un llenguatge multiplataforma i multiparadigma.

És un llenguatge administrat pel Python Software Foundation que posseeix una llicència de codi obert, anomenada Python Programari Foundations License. Aquest llenguatge va ser creat a finals dels vuitanta per Guido van Rossum. El nom del llenguatge prové de l'afició del seu creador pels humoristes britànics Monty Python.

JAVASCRIPT

Javascript és més conegut com el "llenguatge de la web". Més del 95% de les pàgines webs estan programades amb JavaScript, com per exemple, Google Chrome, Firefox i Explorer.

Principalment, s'utilitza en la seva forma del client, implementat com a part d'un navegador web, permetent millores en la interfície de l'usuari i pàgines web dinàmiques. Encara que també hi ha una forma de JavaScript del servidor.

JavaScript va ser desenvolupat originalment per Brendan Eich de Netscape amb el nom de Mocha, el qual va ser anomenat posteriorment a LiveScript, per finalment quedar com JavaScript.

El nom de JavaScript pot produir confusió, fent la impressió que el llenguatge era una prolongació de Java, però s'ha caracteritzat per molts com una estratègia de màrqueting de Netscape per obtenir prestigi i innovar en l'àmbit dels nous llenguatges de programació web.

C++

El llenguatge C++ és conegut pel nom "C Plus Plus" i està orientat a objectes. Aquest llenguatge sorgeix com una continuació i ampliació del C, creat entre 1969 i 1972 en els Laboratoris Bell, un llenguatge executat en la majoria dels sistemes operatius i molt popular per al desenvolupament d'aplicacions d'escriptori.

Els paquets d'Adobe estan escrits en C ++.

PHP

Va ser creat l'any 1994 pel programador danès-canadenc Rasmus Lerdorf. En un principi no va pretendre que fos un llenguatge de programació, sinó que va ser creat amb la intenció de comptar amb un conjunt d'eines per al manteniment de les pàgines web.

PHP es caracteritza per ser un llenguatge gratuït i multiplataforma. El llenguatge PHP és la solució per a la construcció de pàgines webs amb independència de la Base de Dades i del servidor web, vàlid per a qualsevol plataforma.

SWIFT

Swift és un llenguatge multiparadigma creat per Apple i enfocat en el desenvolupament d'aplicacions macOS i IOS (iPhone i iPad).

El llenguatge Swift va ser presentat l'any 2014 a la WWDC i està dissenyat per integrar-se amb els Frameworks Cocoa i CocoaTouch. Des de la seva presentació s'ha convertit ràpidament en un dels idiomes de major creixement en la història.

 

I tu, quin llenguatge de programació utilitzes més? 

Arxivat a: General

Butlletí electrònic

Actualitat, idees i consells pràctics sobre noves tecnologies i Internet.

Utilitzem Mailchimp com a plataforma de màrqueting. En fer click al botó de subscripció, acceptes la informació que serà transferida a Mailchimp per al processament de l'enviament del butlletí. Si vols més informació sobre les polítiques de privacitat de Mailchimp, fes click aquí.