ca es
Blog

Aprèn a crear contingut optimitzat a partir del posicionament SEO

05/08/2019

El SEO se centra en els resultats de cerca orgànics, és a dir, els que no són pagats. Segons la Wikipedia "El posicionament en cercadors o optimització en motors de recerca és el procés de millorar la visibilitat d'un lloc web en els resultats orgànics dels diferents cercadors".

Per què és tan important el posicionament SEO?

El posicionament SEO és fonamental perquè el nostre contingut estigui ben posicionat en els primers resultats dels cercadors quan els usuaris busquen informació relacionada amb el teu negoci. Aquí és on entra en joc les "paraules clau" o també conegudes com a keywords.

En definitiva, el SEO és necessari per ajudar els motors de cerca a entendre sobre què tracta cada pàgina i si és o no útil per als usuaris.

Com funcionen els motors de cerca?

El funcionament dels motors de cerca es pot abreujar en dos passos: rastreig i indexació.

Rastreig

El motor de cerca recorre la web rastrejant amb els bots. Aquests recorren totes les pàgines a través dels enllaços. Per això, és molt important tenir una bona estructura d'enllaços.

Igual que qualsevol usuari, els bots naveguen pel contingut del web, passant d'un enllaç a un altre recopilant dades sobre aquestes pàgines web.

Els bots se senten especialment atrets pels llocs nous i pels canvis en les webs que ja existeixen. Són ells els que decideixen quines pàgines visitar, amb quina freqüència i quant de temps rastregen aquesta web.

Indexació

Quan el bot hagi rastrejat i recopilat la informació necessària, aquestes pàgines s'inclouran en un índex. D'aquesta manera, s'ordenen segons el seu contingut, la seva autoritat i la seva rellevància.

En un inici, els motors de cerca es basaven en el nombre de vegades que es repetia una paraula. Actualment, són més sofisticats i es basen en diferents aspectes, com per exemple, la data de la publicació, les imatges, vídeos, animacions, microformats. El que importa és la qualitat del contingut!

Una vegada que les pàgines hagin estat rastrejades i indexades, arriba el moment de l'algoritme, aquests són processos informàtics que decideixen quines pàgines apareixen abans o després en els resultats de cerca. I tot això en qüestió de mil·lisegons!

Què he de tenir en compte per crear articles amb SEO?

Ara que ja sabem com funcionen els motors de cerca, és el moment de mostrar alguns punts als quals s'han de prestar atenció per beneficiar-se. Tingues en compte els següents aspectes per conèixer quines paraules has d'utilitzar:

  • Coneix la teva audiència i centra't en ella

  • Utilitza títols atractius i amb paraules clau

  • Articles concisos i de fàcil lectura

  • Juga amb altres formats (imatges, videos, GIFs...)

El posicionament SEO és un procés lent i minuciós, però també efectiu, després de tot, aquesta és la nostra principal eina per captar l'atenció del nostre públic.

Arxivat a: General

Butlletí electrònic

Actualitat, idees i consells pràctics sobre noves tecnologies i Internet.

Utilitzem Mailchimp com a plataforma de màrqueting. En fer click al botó de subscripció, acceptes la informació que serà transferida a Mailchimp per al processament de l'enviament del butlletí. Si vols més informació sobre les polítiques de privacitat de Mailchimp, fes click aquí.