ca es
Blog

Com utilitzar les imatges en un lloc web?

04/07/2019

Si tens un bloc o una pàgina web, has de saber que les imatges són un recurs necessari i imprescindible per aconseguir mantenir l'atenció del públic i evitar ser avorrits. A continuació, a Perception t’explicarem tot el que cal saber perquè un blog o pàgina web sigui dinàmica i adequada pel que fa a les imatges. En quantes ocasions t'has decidit a pujar una imatge, però no sabies quina mida ni pes havien de tenir perquè resultessin atractives per a l'usuari?

Atent/a que t'expliquem com fer-ho!

1. Resolució adequada

Una fotografia amb una alta resolució fa que la pàgina sigui pesada i amb això la teva web o bloc més lent. Però no et preocupis, perquè això té solució! Com?

Primer et recomanem que utilitzis un bon hosting és a dir, una bona amplada de banda pel teu servidor. D'aquesta manera, el servidor no es ressentirà fàcilment amb pàgines d'una mica més de mida. D'altra banda, les imatges que publiquis haurien d'estar optimitzades per tenir la mínima mida possible, per no perdre la qualitat d'aquestes.

El més recomanable i eficaç és adequar la resolució de la imatge al seu ús en una web.

Com a norma general, a Perception, et recomanem no pujar mai imatges amb un ample major a l'ample en píxels de l'àrea del contingut principal de la teva web.

2. Format apropiat

Un dels errors més comuns que es produeix a la majoria de blocs i pàgines webs és el no utilitzar el format d'imatge adequat segons l'ús d'aquesta imatge.

Hi ha tres formats que representen gairebé el 100% dels formats utilitzats a la web: JPG, PNG i GIF.

  • JPG: És un format de compressió d'imatges amb pèrdua. És a dir, la imatge perd qualitat cada vegada que es pot reduir-la. Has de ser conscient que la pèrdua de qualitat és acumulativa. Aquest format és el millor per pujar a la teva web imatges fotogràfiques, però abans hauràs reduir el seu pes. A quant? 300/400 KB aprox.

  • PNG: És un format de compressió sense pèrdua. Aquest tipus de format suporta transparències i és ideal per a les imatges sense fons, o aquelles que continguin text i per als logotips. Si vols mantenir una qualitat molt alta a la teva web, aquest és el teu format. Encara que hi ha dos tipus de PNG:

    • PNG 8: Té limitació de colors, tot i que el pes de l'arxiu és molt petit.

    • PNG 24: No té limitació de colors, encara que la grandària és major.

  • GIF: És un format que permet crear imatges en moviment. La seva principal característica és que suporta animacions, transparències i paletes de 256 colors.

3. Programes d'edició d'imatges

L'edició d'imatges és crucial per atreure el nostre públic i per a això cal utilitzar els programes adequats, per això, a continuació, t'indicarem tres programes per editar fotos en línia.

Pixlr

L'estètica de Pixlr s'assembla molt a la de Photoshop i comparteix algunes característiques com:

  • Capes

  • Història

  • Interfície

És ideal si busques retocar o crear una imatge de forma més professional.

Canva

Canva és una eina ideal per crear imatges per publicar en xarxes socials, web o bloc, ja que ofereix una infinitat de plantilles per a tot el que necessitis:

  • Portada de Facebook

  • Miniatura de Youtube

  • Banner per Linkedin

  • logotips

  • banners

  • Entre moltes més opcions

A més, és molt fàcil d'utilitzar i intuïtiu. Canva et facilitarà el disseny de les teves imatges perquè siguin més atractives per al teu públic.

Photoshop Express

A Photoshop Express podràs retallar, rotar, acte corregir, modificar aspectes senzills de la imatge, afegir efectes i inserir decoració. Una eina senzilla que no té res a veure amb el Photoshop de sempre.

A més, permet emmagatzemar fins a 2 GB de fotos i organitzar-les en carpetes o compartir-les amb altres usuaris de Photoshop Express, així com enviar per correu electrònic als nostres contactes.

La interfície és intuïtiva, còmoda i àgil.

4. Aprofita les imatges per al SEO

Segur que has escoltat parlar del posicionament SEO, a Perception volem que sàpigues que no només es posiciona el contingut, sinó també les imatges.

Molt poca gent dedica el seu temps a posicionar les imatges de la seva pàgina web o bloc, per això et recomanem que aprofitis aquesta oportunitat. Gràcies a posicionar les teves imatges, et permetrà posicionar en recerques en les que pel seu nivell de competència et resulta impossible posicionar-te per la via "convencional" del contingut de text.

Com posicionar una imatge?

Afegint la paraula clau en:

  • El nom del fitxer de la imatge

  • En l'atribut "alt" de la imatge

  • Procura utilitzar paraules clau prop de la imatge, inclosa la llegenda

5. Bancs d'imatges

En el cas que no tinguis suficients imatges pròpies en Percepction et recomanem utilitzar els bancs d'imatges, com ara:

També hi ha bancs d'imatges lliures que permeten el seu lliure ús encara que la varietat i quantitat d'oferta d'imatges està molt per darrere de les pàgines anteriors esmentades.

Ara ja coneixes la importància que tenen les imatges en una pàgina web o bloc i com hauries tractar-les. Busca un forat a la teva agenda per dedicar-te a donar-li una volta a aquest tema i aconseguir una bona feina. Per destacar, el que cal és diferenciar-se dels altres i les imatges són un bon element per a donar-li un toc de creativitat als teus lloc web.

Tens algun dubte? Contacta amb nosaltres!

 

 

 

Arxivat a: General

Butlletí electrònic

Actualitat, idees i consells pràctics sobre noves tecnologies i Internet.