ca es
Blog

Com difondre els continguts del nostre bloc corporatiu

05/02/2014

Aquesta entrada és la continuació de "Un bloc corporatiu per la nostra empresa. Ens fa falta?". Et recomanem la seva lectura para seguir el fil de la següent explicació.

Llavors tal i com comentem a l'entrada anterior ja disposem del nostre bloc corporatiu i realitzem entrades assíduament. I ara com donem a conèixer als usuaris els nostres continguts?

Difonent els nostres continguts

Alguns poden entendre aquesta frase com: "Hem d'enviar els continguts a tanta gent com podem". Nosaltres no estaríem d'acord amb aquesta afirmació sobretot quan parlem de difondre sense distinció.

Per fer una similitud sobre això podríem posar d'exemple el tipus de publicitat que ens enganxen als vidres i portes dels nostres cotxes. Segurament hi hagi poca gent a la qual li agradi trobar aquest tipus de publicitat en el seu cotxe, però encara ens agradarà menys si aquesta publicitat poc o res té a veure amb nosaltres i els nostres interessos.

Per aquest motiu creiem que la difusió dels nostres continguts serà més efectiva efectiva quan els usuaris que rebin aquest tipus de continguts puguin estar interessats o d'alguna manera relacionats amb els continguts que els hi estem enviant.

Per aconseguir separar els continguts segons interès sempre recomanem l'ús de llistes de distribució o subscripció així com diferenciar els continguts a publicar segons el mitjà on ho fem. D'aquesta manera podrem publicar un contingut més formal relacionat amb l'actualitat de la nostra empresa al butlletí electrònic i publicar a la nostra pàgina de Facebook els continguts que creem puguin ser d'un àmbit més informal.

Per ajudar a la difusió dels nostres continguts disposem de diversos mitjans al nostre abast per a la publicació d'aquests. Alguns d'aquests mitjans són: les xarxes socials, els butlletins electrònics (newsletters), publicació en altres blocs o portals específics.

Publicant a les xarxes socials

Publicar a les xarxes socials sempre ens ajudarà a multiplicar el número de possibles receptors d'aquests continguts sobretot si la nostra base de seguidors / amics a les xarxes socials és important. Per tant és important que els continguts que creem siguin publicats als perfils de les nostres xarxes socials que creiem convenient.

Existeixen eines que ens permeten automatitzar aquests processos com RSS Graffiti o Twitterfeed, però ens correspondrà a nosaltres analitzar si la presentació d'aquest tipus de comunicació és l'adequada per al nostre perfil d'usuaris objectiu. Si tens cap dubte podem aconsellar-te sobre aquest tema. Si vols saber més sobre la importància del to a la nostra comunicació et recordem una entrada anterior: "Trobar el to de comunicació adequat per a la nostra empresa".

Enviant butlletins electrònics

Els butlletins electrònics són enviaments que realitzem des d'eines específiques i que reben els nostres usuaris en format d'e-mail. Aquest tipus d'enviaments els realitzem normalment a un llistat de subscriptors que han donat anteriorment el seu vistiplau per a rebre aquest tipus de comunicats.

Els usuaris del nostre gestor de continguts, Brancam, disposen d'un mòdul d'enviaments automàtics de butlletins electrònics. Aquesta utilitat s'encarrega de seleccionar les notícies creades per nosaltres en un període de temps per a la posterior creació dels butlletins i enviament als nostres subscriptors.

Existeixen altres eines específiques online per a la realització d'aquest tipus d'enviaments. Entre els més coneguts destaquem Mailchimp i Campaign Monitor per la seva facilitat a la gestió de les llistes i la seva flexibilitat a la creació del disseny i contingut dels butlletins electrònics.

Publicant en altres blocs o portals específics

Si ho creiem convenient podem plantejar l'ús de la publicació dels nostres continguts a altres blocs relacionats o portals específics del nostre sector. D'aquesta manera podem aprofitar la base de seguidors potencials d'aquests llocs per a potenciar al màxim la difusió d'aquests.

Es recomanaria prèviament un treball d'anàlisi per definir el perfil dels nostres usuaris i els portals o blocs que puguin encaixar per arribar de manera més àmplia a ells.

Arxivat a: Articles

Butlletí electrònic

Actualitat, idees i consells pràctics sobre noves tecnologies i Internet.

Utilitzem Mailchimp com a plataforma de màrqueting. En fer click al botó de subscripció, acceptes la informació que serà transferida a Mailchimp per al processament de l'enviament del butlletí. Si vols més informació sobre les polítiques de privacitat de Mailchimp, fes click aquí.