ca es
Blog

Un bloc corporatiu per la nostra empresa. Ens fa falta?

31/05/2013

Avui dia sembla molt important que tothom disposi d'un bloc, ja sigui a nivell personal com de gestió per la nostra empresa. Però que fa que tenir un bloc sigui tan important?

Hi ha diversos consells que els professionals de la presència online ens recomanarien sobre tenir un bloc corporatiu o no per la nostra empresa. Un dels principals és que d'aquesta manera disposarem d'un lloc on la empresa podrà realitzar les comunicacions corporatives. A més les publicacions al bloc també ens ajudaràn a informar sobre les novetats als nostres usuaris o clients. Però on realment volem focalitzar aquest article és a...

El nostre bloc, apartat essencial per a que ens tornin a visitar

És important tenir en compte que una pàgina web bàsica (aquí no entrarien botigues online, portals informatius, etc) per la majoria de nosaltres ens fa pensar en un espai web amb poc moviment. Això no vol dir que sigui un espai on no canvien els continguts mai, però si que és cert que una vegada hem visitat una pàgina web, normalment poques vegades tornem a visitar-la amb la intenció de trobar-hi nous continguts.

Per sort, això amb un bloc no acostuma a passar. Tots sabem que un bloc és un espai viu on cada cert temps trobarem (o hauríem de trobar) noves publicacions que ens poden explicar novetats sobre una empresa, servei o persona. Per tant, si els continguts que publica un bloc ens interessen és possible que hi tornem per visitar les novetats d'aquest. Però què hauríem de fer per a que un usuari ens torni a visitar pel nostre bloc?

Quatre pilars bàsics a tenir en compte a l'hora de gestionar el nostre bloc

  • El bloc mai ha de semblar inactiu. No hi ha un número determinat de les publicacions que hem de realitzar, ja que això variarà segons el sector o el perfil d'usuari,  però es recomana que com a mínim realitzem una entrada al mes. Si disposem de temps, realitzar una publicació setmanal seria molt més recomanable.
  • Vols tenir visitants assidus al teu bloc? Escriu sobre allò que els interessi. Si vols que els usuaris estiguin al tant de les teves publicacions fes que aquestes tinguin el que ells puguin estar cercant i que aquesta estigui explicada de la manera que ells ho busquen.
  • Però no tinc experiència. Com es crea una entrada a un bloc? Tot comença sempre amb una idea bàsica i s'acaba desenvolupant a raó d'aquesta. Busca la teva i treballa-la. La gent de Marketing de Guerrilla van crear un tutorial que segur et pot ajudar.
  • Ja tinc la idea per començar la meva nova publicació. D'on puc treure el material gràfic? El puc utilitzar? Mitjançant Internet podem accedir a informació molt extensa sobre qualsevol tema però hem de vigilar el que utilitzem al nostre bloc. Això vol dir comprovar si l'autor del material dona conformitat o no sobre l'ús d'aquest a altres mitjans, o si la imatge que anem a utilitzar té cap restricció de drets d'utilització. Al bloc de 3cero ens parlen sobre aquest tema.
Arxivat a: Articles

Butlletí electrònic

Actualitat, idees i consells pràctics sobre noves tecnologies i Internet.

Utilitzem Mailchimp com a plataforma de màrqueting. En fer click al botó de subscripció, acceptes la informació que serà transferida a Mailchimp per al processament de l'enviament del butlletí. Si vols més informació sobre les polítiques de privacitat de Mailchimp, fes click aquí.