ca es
Blog

Trobar el to de comunicació adequat per a la nostra empresa

Un missatge expressat en un to...
...y en un altre
30/08/2012

A Internet, el to que utilitzem a l'hora de comunicar és essencial. Definir-lo correctament ens ajudarà a destacar entre els nostres competidors, a comunicar-nos de manera eficaç amb el nostre públic, i a transmetre la nostra personalitat de forma més creïble.

Com comenten en l'article Finding your tone of voice, el to de veu no té a veure amb el que diem, sinó amb com ho diem. És el llenguatge que fem servir, les nostres frases, el so de les paraules i la personalitat amb què ens comuniquem. Quan parlem amb altres persones, la nostra comunicació no verbal és l'eina que utilitzem per definir la manera de dir les coses. Malauradament, a Internet l'únic recurs que tenim per aconseguir això és fer ús d'un to de comunicació coherent amb la imatge de la nostra empresa.

Definir el to de comunicació que hem d'utilitzar requereix tenir prèviament  una base de conceptes tals com els valors de l'empresa i la personalitat que ha de transmetre.

En l'article trobareu una explicació extensa del procés a seguir per trobar el to més apropiat segons cada cas. Nosaltres hem escollit fer un recull de les idees clau extretes del article que cal tenir presents a la comunicació de totes les empreses:

  • Els mitjans socials i la imatge corporativa poden modificar el to de comunicació, però sempre ha de reconeixible.
  • El to de comunicació és una part important d'una marca, per tant, ha de ser considerat com una part de la imatge corporativa.
  • El teu to de veu ha de comunicar qui ets per a un públic objectiu i s'ha d'adaptar a la marca, no importa amb qui estiguis parlant.
  • Sovint pensem que la nostra empresa es comunica de certa manera quan, de fet, el nostre to és molt diferent. 
  • És important que tota l'empresa entengui les directrius definides, ja que això ajudarà a mantenir la coherència a tota la comunicació de l'empresa.
  • El to de les comunicacions ha de ser considerat des del principi i ha de dictar la personalitat de tots els missatges. La consistència aportarà credibilitat a l'empresa.

Llegit a Smashing Magazine.

Arxivat a: Articles

Butlletí electrònic

Actualitat, idees i consells pràctics sobre noves tecnologies i Internet.

Utilitzem Mailchimp com a plataforma de màrqueting. En fer click al botó de subscripció, acceptes la informació que serà transferida a Mailchimp per al processament de l'enviament del butlletí. Si vols més informació sobre les polítiques de privacitat de Mailchimp, fes click aquí.