ca es
Blog

Com promocionar les petites empreses a través de Twitter

28/06/2012

Ens agraden els articles que parlen de tecnologia amb un llenguatge planer i una orientació molt pràctica. Això és precisament el que hem trobat en l'article Marketing Small Businesses With Twitter, publicat a The New York Times.

En l'article Marketing Small Businesses With Twitter es mostren casos reals de petites empreses que s'han beneficiat de Twitter per guanyar clients.

Ens quedem amb tres idees interessants:

  • És més fàcil mantenir un compte de Twitter que un web. Donar-se d'alta a Twitter és gratis i escriure tweets és molt senzill, fins i tot es pot fer des del mòbil. Per això hi ha empreses que utilitzen més Twitter que el seu web corporatiu per tenir presència a Internet.
  • Twitter beneficia més les petites empreses que les grans. Iberia, McDonald's o Movistar poden permetre's anunciar-se als mitjans de comunicació per arribar al públic. Les empreses petites, en canvi, tenen pocs mitjans per fer-se escoltar, i Twitter n'és un d'ells.
  • Les petites empreses s’adapten millor al to informal de Twitter. A diferència del departament de màrqueting d'una gran empresa, el propietari d'un restaurant o d'una botiga està acostumat a parlar directament amb els seus clients, la qual cosa li facilita adaptar-se al to distès que existeix aTwitter.

Potser et preguntaràs quanta gent utilitza Twitter a Espanya. Bé, doncs el 2011 un 32% dels internautes ho feia de forma activa (el doble que l'any 2010) segons un estudi de la consultora The Cocktail Analysis.

I si necessites ajuda per començar, segur que agrairàs el glossari de termes de Twitter, o el recull de bones pràctiques per a empreses que va penjar aquesta xarxa social en el seu web.

Vist al The New York Times.

Arxivat a: Vist a Internet

Butlletí electrònic

Actualitat, idees i consells pràctics sobre noves tecnologies i Internet.