ca es
Blog

Coneix els teus clients amb l'eina de paraules clau de Google

Vista general de la interfície
Detall de la llista de resultats que genera
26/04/2012

L'eina de paraules clau de Google és una utilitat estupenda per conèixer com pensen els teus clients. Aquesta eina, que en principi serveix per preparar campanyes de Google Adwords, permet descobrir quines expressions de cerca utilitza la gent per buscar productes o serveis com els que ofereixes.

La informació que genera aquesta eina prové de les bases de dades de Google. Aquesta empresa guarda totes les cerques que la gent fa en el seu cercador i les classifica per país, per idioma, per dia, etc. Després permet a la gent consultar part d'aquesta informació per a fins diversos.

Com fer servir aquesta eina

  1. Entres a l'eina de paraules clau de Google. Si hi accedeixes estant identificat amb el teu usuari de Google, t'estalviaràs el molest sistema CAPTCHA.
  2. Introdueixes l'expressió de cerca que vulguis. Prova de posar el producte o servei que ven la teva empresa. Nosaltres, per exemple, vam introduir 'gestor de contenidos'.
  3. Configures l'abast de la cerca.
    • Mostrar només idees relacionades. Et recomanem que no seleccionis aquesta casella perquè és interessant descobrir expressions de cerca que no contenen les paraules has introduït.
    • Ubicacions i idiomes. Selecciona el país i l'idioma del teu públic objectiu. En el nostre cas, vam seleccionar Espanya pel país i espanyol i català pels idiomes.
    • Inclou contingut específic. Et recomanem que seleccionis aquesta casella per obtenir uns resultats sense censures.
    • Mosta idees i estadístiques de.  Et recomanem que seleccionis "Equips portàtils i d'escriptori" perquè la majoria de cerques es fan des d'aquests dispositius.
    • Filtra les idees. Pots deixar buit aquest camp. És una filtre útil, sobretot, per als usuaris de Google Adwords.
  4. Analitzes els resultats. Fes clic sobre el botó "Cerca" i obtindràs una llista que conté informació interessant relacionada amb l'expressió de cerca que has introduït i amb d'altres de similars. Ignora les columnes "Competència" i "Cerques mensuals globals" i fixa't en l'última, "Cerques mensuals locals". Aquí veuràs el nombre de cerques que es fan a Google en el país i en l'idioma que has indicat abans. Fes clic sobre el títol de la columna per ordenar la taula per aquest criteri.

Pots repetir l'operació tantes vegades com vulguis amb expressions de cerca diferents.

Per a què serveix

Analitzar els resultats et pot servir per a dues coses:

  • Entendre com pensen els teus clients. Quines expressions de cerca utilitzen per buscar productes com el teu? Coincideixen amb les que fas servir tu per parlar del teu producte? En el nostre cas, no. En el nostre web utilitzem l'expressió "gestor de continguts" per parlar d'aquest tipus de producte, mentre que la majoria d'usuaris fa servir l'expressió "CMS" per buscar-lo en el Google. La diferència en el nombre de cerques és considerable: "gestor de continguts", 6.600 cerques mensuals; "cms", 90.500. Conclusió: si volem que els usuaris ens entenguin, haurem de començar a utilitzar el seu vocabulari.
  • Millorar el posicionament de la teva pàgina. Si el teu web conté les expressions més utilitzades pels usuaris a l'hora de fer cerques, millorarà el posicionament de la pàgina en els resultats de cerca de Google. Per tant, és probable que calgui retocar una mica els textos de la pàgina: títols de pàgina, vincles, descripcions, etc. Això sí, recorda en tot moment que escrius per a persones, no per al Google.

Per tot això, et recomanem que dediquis una estona a jugar amb l'eina de paraules clau de Google. És divertit i segur que descobriràs alguna cosa que no sabies de com pensa la gent.

Arxivat a: Articles

Butlletí electrònic

Actualitat, idees i consells pràctics sobre noves tecnologies i Internet.