ca es
Blog

Webs adaptats a mòbil o aplicacions natives?

06/03/2012

Què és millor, crear un web adaptat a dispositius mòbils o desenvolupar una aplicació nativa per a Android, iPhone i Windows Mobile?

Jakob Nielsen, un dels experts en usabilitat més populars, analitza els pros i els contres de les dues alternatives en l’article Mobile Sites vs. Apps: The Coming Strategy Shift.

En aquest article, Jakob Nielsen explica que, actualment, les aplicacions natives són més fàcils de fer servir que els webs adaptats a mòbil. No obstant això, prediu que en un futur proper les empreses preferiran desenvolupar webs adaptats a mòbil per dos motius:

  • Resultarà més barat. Només cal fer una versió per a tots els dispositius, de manera que és més barat el desenvolupament i el manteniment. En canvi, si es vol desenvolupar una aplicació nativa, cal fer i mantenir versions pròpies per a iPhone, Android i Windows Phone.
  • L'experiència d'ús serà similar. Les tecnologies web com HTML 5, Javascript i CSS3 avancen dia a dia i en breu permetran desenvolupar webs adaptats a mòbil molt similars a les aplicacions natives pel que fa a experiència d'ús.

"The expense of mobile apps will increase because there will be more platforms to develop for. [...] In contrast, mobile sites will retain some cross-platform capabilities, so you won't need as many different designs."

Llegit a useit.com.

Arxivat a: Vist a Internet

Butlletí electrònic

Actualitat, idees i consells pràctics sobre noves tecnologies i Internet.